Karadut Reçelli Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?
4 su bardağı şeker ve suyu kaynatıp şerbeti yapıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Karadutların saplarını ayıklayın ve 2 su bardağı şeker ile hafif ezerek kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozları ve zeytinyağını birlikte yoğurarak hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp dilerseniz ellerinizi hafif ıslatarak yuvarlayıp derin bir tepsiye dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Tepsiyi 15. dakikada 180 derece çevirip her yerinin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
Fırından çıkan hamurların ilk sıcaklığı gider gitmez oda sıcaklığında şerbet dökün. En az 3-4 saat şerbeti çekene kadar hamurlar ters düz edilmeli.
Şerbeti çekip soğuyan tatlılar dut reçeli, kaymak ya da dondurma ile servis edilebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gram tuzsuz lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker (tatlı, reçel ve şerbeti için)
- 500 gram karadut
İpucu
Dut reçelini servis sırasında hafif ısıtıp servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder