Kakaolu Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?
Kabın içerisinde yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı çırpın. Üzerine kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın.Hamurunuz kurabiye hamuru kadar sert ve tok olmamalı, biraz daha cıvık bir hamur elde etmelisiniz.Kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın ve ceviz büyüklüğünde toplar koparın. Pudra şekerine bulayarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelikyaklaşık 10-15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra fırın telinin üzerine dizin ve soğutun. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
İpucu
Hazırladığınız hamur tereyağsız, kurabiye hamuruna nazaran daha cıvık bir hamur olduğu için dolapta dinlendirmeniz gerekiyor. Kurabiye hamurunu en az 2 saat vaktiniz varsa bir gece önceden hazırlayarak buzdolabında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder