Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?
Yarım su bardağı pirinci, tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Büyükbir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 30 dakika buzdolabında bekletin. Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. Şekil verilmiş köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1/2 su bardağı un
Köfteleri kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
İpucu
Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.
Resim Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder