Izgara Köfte Nasıl Yapılır?
Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın. Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı ve suda beklettikten sonra suyunu sıktığınız bayat ekmek içini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Köfteleri uzun süre dinlendiremeyecekseniz yumurta, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi katın. Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin. Vaktiniz varsa buzdolabında kısa bir süre de olsa beklettiğiniz köfteleri, önceden ısıttığınız ızgarada ters yüz ederek kızartın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 600 gram orta yağlı kıyma
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
İpucu
Izgara köfte yapımında kullanacağınız kıyma, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olmalı, uzun süre yoğurulduktan sonra şekil verilmelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder