Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?
Ayıkladığınız ve temizlediğiniz ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın. Kuru soğanı doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 5 dakika daha devam edin. Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin. Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da arzunuza göre kullanacağınız yumurta kadar yer açın.
Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın. Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (arzuya göre)
İpucu
Ispanaklar yeterince su salacağı için mümkün olduğunca az su ekleyerek pişirmeye çalışın.Dondurulmuş ıspanak kullanmayı tercih edebilir, yumurta sarısının kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Arzuya göre ıspanakları kavurduğunuz esnada 1 tatlı kaşığı kadar domates ya da biber salçası ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder