Ispanaklı Lazanya Nasıl Yapılır?
Beşamel Sosun Hazırlanışı:
Tereyağını eritin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. İçine yavaş yavaş sütü ilave edin ve sütü eklerken sosunuzu çırpın. Kıvam alınca tuz ve karabiberi de ilave edin ve ocaktan alın.
Lazanyanın Hazırlanışı:
Fırını 165 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin ve ıspanakları hafif soteleyin, sotelenen ıspanaklara tuz ve pul biber ilave ederek lezzetlendirin. 5 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edin ve lazanya yapraklarını hafif haşlayın. Haşlanan lazanya yapraklarını ısıya dayanıklı cam bir kaba her katında 2 adet lazanya yaprağı olacak şekilde yerleştirin. İlk katına ıspanak soteyi yerleştirin.
Tekrar lazanya yapraklarını ekleyin ve bu işlemi tekrarlayın. Beşamel sosu en son kata yayın ve rendelenmiş kaşarı ilave edin. Fırında 20-25 dakika kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun!
Malzemeler
Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
Lazanya İçin:
- 12 adet lazanya yaprağı
- 100 gram kaşar peyniri
- 1 bağ ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
İpucu
Beşamel sosu yaparken eşit oranda un ve tereyağı kullanacak şekilde miktarı artırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder