Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri berrak bir su çıkana kadar çok fazla karıştırmadan durulayın ve fazla suyunu süzdürün. Bu arada garnitürlerinizi de kavanozdan çıkarıp fazla suyundan arındırın. Tereyağını pilav tenceresinin içerisine alın, eridikten sonra üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave ederek kavurun. Üzerine su, tuz, limon suyu ilave edip karıştırın. Kapağını kapatın. Suyunu çekmeye yakın garnitürü ilave edip kapağını kapatın. Birkaç dakika garnitürlerle birlikte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp 15-20 dakika oda sıcaklığında kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı garnitür
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 damla limon
İpucu
Pirinç tanelerini, saydam bir renk alana kadar kavurmaya özen gösterin.
Yorumlar
Yorum Gönder