Etli Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?
Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine havuçları ilave edip güzelce kavurmaya başlayın. Ardından etleri ilave edin.Etleri de güzelce kavurun. Son aşamada tuz ve karabiberini ilave edin. Ardından bir kenara alın. Bir pilav tenceresinin içerisine tereyağını ve kuskusları aktarın ve güzelce kavurun. Ardından suyunu, sarımsağı tuz ve baharatlarını ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Piştikten sonra demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra hazırladığınız etlerle buluşturarak servis edin.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuskus
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 baş sarımsak
Üzeri için:
- 2 adet orta boy havuç
- 300 gram dana kuşbaşı eti
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İpucu
Kuskus pilavınıpişirirken farklı baharatlarilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder