Domates Soslu Ravioli Nasıl Yapılır?
Makarna Hamurunun Hazırlanışı:
Unu geniş bir kaba eleyip, diğer malzemeleri ilave edin. Hamuru homojenize oluncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında dinlenmeye bırakın.
İç Harcının Hazırlanışı:
Lor ve ince kıyılmış maydanozu bir kabın içinde kaşık yardımı ile karıştırın. Krema ve diğer malzemeleri ekleyip, karıştırmaya devam edin. Sıkma torbasına alın ve ağzını genişçe kesin.
Domates Sosun Hazırlanışı:
Domatesleri rendeleyin ve salçayı ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Hamuru dinlendikten sonra dolaptan çıkarın ve bezeler halinde makarna makinesinde inceltin. Sıkma torbasına doldurduğunuz iç harcı aralıklar bırakarak sıkın. Diğer bezeyi tam bu katmanın üzerine serin ve pizza dilimleyicisi veya şekilli kesici yardımı ile eş boylarda kareler elde edin. Unladığınız tepsinin üzerinde dolapta 15-20 dakika bekletin.
Beş su bardağı suyu derin bir tencereye koyun. Kaynayan suya 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Bu arada 1 yemek kaşığı domates salçasını da kaynayan suya ilave edin. En son makarnaları ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Kaynayan domates sosun içerisine ilave edin ve dilediğiniz gibi servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Malzemeler
Hamuru İçin:
- 300 gram un
- 3 adet yumurta
- 30 gram sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 250 gram lor peyniri veya ricotta peyniri
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı krema
Domates Sosu İçin:
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
İpucu
Kullanacağınız unu sertlik oranı yüksek un tercih ederseniz hamurunuzun direnci o derece güçlü olur. Makarna makineniz yoksa, oklava yardımıyla hamurunuzu inceltebilirsiniz.Dilerseniz haşlamak yerine kızartarak daha farklı bir tarife yelken açabilrisiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder