Ana içeriğe atla

Domates Soslu Ravioli Tarifi

Domates Soslu Ravioli

Domates Soslu Ravioli Nasıl Yapılır?

Makarna Hamurunun Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba eleyip, diğer malzemeleri ilave edin. Hamuru homojenize oluncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında dinlenmeye bırakın.

İç Harcının Hazırlanışı:

Lor ve ince kıyılmış maydanozu bir kabın içinde kaşık yardımı ile karıştırın. Krema ve diğer malzemeleri ekleyip, karıştırmaya devam edin. Sıkma torbasına alın ve ağzını genişçe kesin.

Domates Sosun Hazırlanışı:

Domatesleri rendeleyin ve salçayı ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Hamuru dinlendikten sonra dolaptan çıkarın ve bezeler halinde makarna makinesinde inceltin. Sıkma torbasına doldurduğunuz iç harcı aralıklar bırakarak sıkın. Diğer bezeyi tam bu katmanın üzerine serin ve pizza dilimleyicisi veya şekilli kesici yardımı ile eş boylarda kareler elde edin. Unladığınız tepsinin üzerinde dolapta 15-20 dakika bekletin.

Beş su bardağı suyu derin bir tencereye koyun. Kaynayan suya 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Bu arada 1 yemek kaşığı domates salçasını da kaynayan suya ilave edin. En son makarnaları ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Kaynayan domates sosun içerisine ilave edin ve dilediğiniz gibi servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 300 gram un
  • 3 adet yumurta
  • 30 gram sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 250 gram lor peyniri veya ricotta peyniri
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı krema

Domates Sosu İçin:

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

İpucu

Kullanacağınız unu sertlik oranı yüksek un tercih ederseniz hamurunuzun direnci o derece güçlü olur. Makarna makineniz yoksa, oklava yardımıyla hamurunuzu inceltebilirsiniz.Dilerseniz haşlamak yerine kızartarak daha farklı bir tarife yelken açabilrisiniz.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır? Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röşti yi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röşti yi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun. Malzemeler 3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1/2 demet taze soğan (doğranmış) 100 gram kaşar peynir...

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p...

Yumuşacık Pişsin, Uzun Süre Dayansın, Tüm Püf Noktalarıyla: Kavurma Nasıl Yapılır?

Birliğin ve beraberliğin paylaşıldığı bayramdır Kurban Bayramı. İkramlar çoğalır, ev bereketlenir, bayram kavurması ağır ağır pişirilir. Sohbet, muhabbet ve lezzet sofrada her daim yerini alır. Evdeki et oranı da birden bire artış göstermeye başlar. Birçok tarifte etleri kullanıyoruz ancak etleri birden tüketmek gibi bir durumumuz da olmuyor. Bu aşamada geleneklerimiz devreye giriyor ve kavurmalar pişiriliyor. Kışlık enfes kavurmalardan pilavın yanına sıcacık yenecek kemikli kavurmalara kadar kavurma çeşitleriyle ilgili tüm sorularınıza yanıt olmaya geliyoruz. Dillere destan kavurmaların da püf noktaları mevcut. Onları da bilmek şart! Etleriniz hazırsa biz başlıyoruz kavurmaları anlatmaya. Kuşbaşı et nasıl pişirilir? Etin orta boylardaki, küp küp doğranmış haline kuşbaşı deniliyor. Kuşbaşı etleri pişirmek ise oldukça mühim. Etin en lezzetli hallerinden biri olan kuşbaşı, fazla pişse lastik gibi sert bir kıvama geliyor. Bazı etlerde hatalı pişirme sonucunda lezzetli bir kıvama gelmiyor....