Cevizli Muzlu Ekmek Tarifi
Muzların kabuklarını soyun ve bir kabın içinde güzelce ezin. Ardından üzerine yumurtaları kırın, toz şekerini de ilave ederek çırpıcı yardımıyla çırpmaya başlayın. Pekmez, zeytinyağı ve süzme yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kabın içinde un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını karıştırın ve eleyin.
Diğer kabın içerisinde yaş malzemelerin üzerine unlu karışımı azar azar ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirmeye başlayın. Çırpmayın, karıştırın. Ardından yaban mersini ve cevizlerini de ilave ederek homojen bir hal almalarını sağlayın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika arası kontrollü bir biçimde pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 adet orta boy olgun muz
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 4 yemek kaşığı kuru yaban mersini
- 1 çay kaşığı tarçın
İpucu
Yaş malzemelerin üzerine kuru malzemeleri ilave ederken çırpmamaya, spatula yardımıyla karıştırmaya özen gösterin.
Yorumlar
Yorum Gönder