Bulgurlu Yaz Salatası Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün. Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin. Yıkanmış domates ve salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biber turşusunu domateslerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze soğan yanı sıra dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın.
Salatanın sosu için;
zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kasesine alın ve hazırlamış olduğunuz sos karışımıyla harmanlayıp arzuya göre kıvırcık marul yaprakları üzerinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 adet orta boy salatalık
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber
- 4 dal taze soğan
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet nane
- 1/4 demet maydanoz
Sosu için:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
İpucu
Salatayı kalın bulgur yerine ince bulgur kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Salatayı bu şekilde hazırlamak isterseniz ince bulguru derin bir kaba alın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üzerini kapatın ve iyice şişip sıcak suyu içine çekmesi için bekletin. Arzuya göre üzerine ceviz serpebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder