Ana içeriğe atla

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası

Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Daha önce suda beklettiğiniz kuru börülcelerin suyunu süzdürüp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Sert kök ve yaprak kısımlarını aldığınız kırmızı lahanayı incecik kıyın. Arzuya göre az miktarda limon suyu ve tuzla ovduktan sonra kısa bir süre bekletin.

Haşlanan börülcelerin haşlama suyunu süzdürün. Doğranmış kırmızı lahanalarla birlikte karıştırıp derin bir kaseye alın. Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz salatalığı incecik dilimleyin. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Körpe ıspanak ve roka yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra durulayın ve salata kurutucusundan geçirin.

Derin bir salata kasesinde harmanladığınız tüm malzemeyi zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve nar ekşisiyle karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.

Malzemeler

1 su bardağı kuru börülce (önceden suda ıslatılmış)
1 adet orta boy salatalık
10 adet cherry domates
1/4 adet orta boy kırmızı lahana
100 gram körpe ıspanak yaprağı
1 demet roka
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet taze sıkılmış limon suyu

İpucu

Kırmızı lahanaları tuz ve limon suyuyla ovmanız onları daha lezzetli hale getirecektir.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malz…