Bademli Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?
Bir tencereye su ve şekeri alarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Kaynamaya başladığında içerisine limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın, şerbeti soğumaya bırakın. Tuzsuz bademlerinizin üzerine kaynar su dökün, biraz bekletin ve ardından kabuklarını soyun ve kenara alın. Bir kabın içine yumurta ve şekeri alın, bir süre çırpıcıyardımıyla karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin, biraz daha karıştırın. Bu karışımın üzerine karbonatı ekleyin. Karbonatın üzerine limon suyu ekleyin ve karıştırın. Bu karışıma son olarak irmiği ilave edin. Isıya dayanaklı bir kabı yağlayın ve hazırladığınız harcı bu kaba aktarın.
Bu şekilde 15 dakika kadar dinlendirin. Bir bıçak yardımıyla dilediğiniz büyüklük ve şekillerde dilimleyin ve üzerine bademleri dizin. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Nar gibi kızarmış tatlınızı fırından alın ve şerbetini verin. Şerbetini iyice çekip, biraz dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Hamur için:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:
- 40 gram tuzsuz badem
İpucu
Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz şerbetini verin. Şerbetin ılık, tatlının sıcak olması oldukça büyük önem taşıyor. Harcınızı hazırlarken, karbonat yerine 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.Yanında kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
Resim Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder