Avokadolu Dip Sos Nasıl Yapılır?
Temizlenmiş ve bol suda yıkandıktan sonra üzerleri kurulanmış taze soğanları ince ince doğrayın. Olgun durumda olan avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirip kesikler atın. Avuç içinizde ters yöne çevirdiğiniz avokadoları kolayca iki eşit parçaya ayırın. Orta kısmında yer alan büyük çekirdeğe bıçağı yatay olarak saplayıp çekerek çıkartın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesine çıkartın. Kalan kabuk kısmını kullanmamak üzere çöpe atın.
Bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirdiğiniz avokadoları taze sıkılmış limon suyu, zeytin yağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla karıştırarak sos haline getirin. Servis kaselerine aldığınız dip sosu servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet büyük boy olgun avokado
- 2 dal taze soğan
- 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
İpucu
Avokadoyu, kese kağıdı içinde bir elma ya da muzla bekletmeniz ona gerekli yumuşaklığı katacaktır. Olgunlaşan avokadoyu daha fazla bekletmemeye özen gösterin aksi takdirde yenilebilir halde içi krem rengi olan avokado meyvesi siyahlaşacak ve çürümeye başlayacaktır. Hazırladığınız dip sosu, kapağı kapalı cam bir kavanozda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder