Ana içeriğe atla

Kayıtlar


Isırgan Otu

Isırgan Nedir?Isırgan Otu - Saç dökülmesi Problemini AzaltırBitki, yaz ayları boyunca yaklaşık 1 ila 2 metre kadar büyür ve parlak sarı rizomları bulunmaktadır. Bitkinin sapı ve yapraklarının etrafında çok ince kıllar vardır ve bu bitkiye adını veren de bu kıllardır. Temas edildiğinde bölgeyi tahriş eder.Beslenme İçeriğiA vitamini, C vitamini, D vitamini ve K vitamini bakımından zengindir.Ayrıca B vitamini açısından da zengindir.İyi bir demir, potasyum, manganez, kalsiyum, magnezyum, fosfor, silika, iyot, silikon, sodyum ve sülfür kaynağıdır.Yüksek miktarda protein ve amino asit içerir.Düşük yağ oranı vardır ve kalorisi yok denecek kadar azdır.İyi bir klorofil ve tanin kaynağıdır.Isırgan Otunun FaydalarıOrtaçağdan bu yana sağlık yararları ile bilinmektedir. Kökü, yaprakları, tohumları ve çiçeklerinin hepsi farklı faydalara sahiptir ve hastalıkların tedavisinde kullanılır.Cilt için Faydaları:Nasıl göründüğümüze çok dikkat ediyoruz. Cildimiz büyük ölçüde çekiciliğimizi belirler. Isırgan…

Kereviz Suyu

Kereviz Suyu - Vücudu TemizlerDeğerli besinlerle doludur ve vücudunuzda çeşitli faydalı etkilere sahip olabilir. Apium graveolens olarak bilinen kereviz bitkisinin saplarını sıkmak veya blenderdan geçirmek suretiyle üretilir. Saplar en çok tüketilen kısımdır, ancak yaprakları bazen salata yeşillikleri olarak kullanılır ve tohumları aromalı bir baharat haline getirilebilir. Hafif bir lezzete, düşük kaloriye ve yüksek lif içeriğine sahiptir, bu da onu birçok kültürde yararlı bir besin öğesi yapmıştır.Kereviz suyu, eşsiz bir beslenme profiline sahiptir. İki güçlü antioksidan Luteolin ve apigenin içeriğine ek olarak kumarin, ftalid, C vitamini, kalsiyum ve demir ihtiva eder, bu nedenle birçok insan kerevizi sağlıklı kalmak için tüketmektedir. Kerevizde birkaç makrobesin bulunur ve bir porsiyonu sadece 80 kaloridir. Her kereviz sapında yaklaşık yarım gram lif vardır, ancak bu lifin çoğu meyve suyu sıkıldıktan sonra yok olur.Faydaları Nelerdir?Kereviz suyunun temel sağlık etkileri, bağışıkl…

Ciğer Sote Tarifi

Ciğer Sote Nasıl Yapılır?Tereyağı ve zeytinyağını derin ve genişçe bir tavaya alın. Tereyağı eriyince içine ince ince doğranmış kuru soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları atın. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
Kuşbaşı şeklinde doğradığınız ciğerleri, kavrulmuş soğanların üstüne ekleyin. Hızlıca karıştırıp, kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın. İnce ince doğranmış biberleri, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri de ciğerlere ekleyin. Salçayı, 1 çay bardağı suyun içince çözdürün ve tavaya ilave edin.
Baharatlarını da ekleyin ve güzelce karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis edin.Malzemeler500 gram dana ciğeri1 adet kuru soğan3 diş sarımsak3 adet yeşil biber2 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz karabiber1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay bardağı suİp…

Zayıflatan Çorba Tarifi

Zayıflatan Çorba Nasıl Yapılır?Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakları, kabuklarını soymadan iri parçalar halinde doğrayın.Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın.Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz doğranmış beyaz lahanaları tencereye alın.Tarhun otu, haşlanmış nohut, doğranmış yeşil sivri biber ve kabakları tencereye alın.Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirin, kimyon serpiştirin.Suyunu eklediğiniz çorbayı, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Son olarak mutfak robotundan geçirdiğiniz püre çorbayı, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.Malzemeler3 adetorta boy kabak500 gramdoğranmış beyaz lahana6 adetorta boy yeşil sivri biber1/2 su bardağıhaşlanmış nohut1/4 kasetarhun otu1 yemek kaşığızeytinyağı1 çay kaşığıkimyon800 mlsuİpucuSebzeleri bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra çorba yapımında kullanın.

Nohutlu Kabak Yemeği Tarifi

Nohutlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip renk alana kadar kavurun ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız kabakları ekleyip birkaç dakika kavurun ve doğradığınız domatesleri ve toz biberini de ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak iyice yumuşayana kadar kavurun. Nohutları ekleyip karıştırın ihtiyaç duyarsanız yarım ya da bir su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.Malzemeler4 adet kabak1 adet soğan100 gram yağsız kıyma2 adet domates2 diş sarımsak2 su bardağı haşlanmış Nohut4-5 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı toz biber1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı pul biber

Kakaolu Kek Tarifi

Kakaolu KekNasıl Yapılır?Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla çırpın. Sütü, eritilmiş margarini ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemini sürdürün. Kek harcına kakaoyu, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Pişen keki ılınınca kalıbından çıkartın. Afiyet olsun.Malzemeler3 adet yumurta2 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt2 su bardağı un125 gram margarin (eritilmiş)5 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaKek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı margarinİpucuHazırladığınız kakaolu keki çikolata sosu, renkli şekerler ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle servis edin. Dilim dilim sevdiklerinizle paylaşın.